نوع همکاری : همکار
کارفرما : شرکت برگ سبز جنوب
سال طرح : 1398
مشاهده سایر طرح های محمد ولایت زاده
فلزات سنگین اثرات سمی، بیماری¬زایی، سرطان¬زایی و جهش¬های ژنتیکی بر سلامت انسان دارند و با توجه به افزایش ورود و انباشت فلزات سنگین در اکوسیستم¬های مختلف محیط زیست، پایش و کنترل این آلاینده¬ها در مواد غذایی بسیار مهم و ضروری می باشد. این تحقیق با هدف تعيين ارزیابی ریسک سلامت فلزات سنگین در 24 محصول غذایی تولید شده در شرکت برگ سبز جنوب (استان خوزستان) انجام شد. از هر محصول تولیدی به صورت تصادفی تعداد 6 نمونه در سال 1398 تهیه گردید. برای بررسي ميزان جذب روزانه و خطر فلزات براي سلامت جمعيت انساني مصرف كننده محصولات غذایی از رهنمودهای ارزيابي خطر سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) استفاده شد. بالاترین میزان سرب در خوروش قورمه سبزی 005/0±47/0 میلی¬گرم در کیلوگرم به دست آمد (P<0.05). همچنین بالاترین میزان آرسنیک در کنسرو ذرت شیرین 006/0±20/0 میلی¬گرم در کیلوگرم مشاهده شد (P<0.05). میانگین میزان جیوه فقط در کنسرو قلیه ماهی وجود داشت. دامنه مقادیر کادمیوم 04/0-01/0 میلی¬گرم در کیلوگرم بود. میزان فلزات مورد مطالعه در محصولات غذایی در مقایسه با آستانه مجاز استانداردهای ملی و جهانی پایین تر بود. ریسک سرطان زایی فلزات جیوه، سرب، کادمیوم و آرسنیک در نمونه های مواد غذایی تولید شده پایین¬تر از 4-10 به¬دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد مصرف محصولات غذایی شرکت برگ سبز جنوب برای مصرف کنندگان مشکلی را ایجاد نمی کند.